Når dine resultater udebliver – selvom du pukler derudaf

Kender du følelsen af at knokle og knokle og rykke sig meget langsomt? Det gør jeg. I fredags var jeg til møde med en mand, som sagde noget, som gjorde indtryk på mig: Når man arbejder meget hårdt for noget, er det fordi man gør noget meget svært for sig selv, som i virkeligheden kan gøres meget let. Jeg spidsede ører og jeg kunne mærke at hans kommentar talte insisterende til mig.

Alene foran min skærm

Jeg selv har længe siddet og puklet med at lave en strategi til at konvertere ’kunder’ i Vejen til Sejer. I juni måned, da jeg startede, gik det forrygende. Jeg fik masser af god PR og der fløj folk ind og bad om min hjælp. Oven på en lang sommerferie, har jeg skulle kæmpe lidt mere for tingene. Det tryggeste og det nemmeste er, at sidde foran min skærm, alene og læse op på blogs om Google Adwords og Facebookannoncering. Det koster ’kun’ mine penge og min tid.

Overspringshandlinger

Og beklager, nu springer jeg lidt i teksten….Jeg arbejder med en kvinde, som skriver en børnebog. Hun sidder pt fast og har udsat sig selv for 12. omskrivning. Hun ligger under for gamle kunstnerkonventioner, som siger: Bare bliv ved, lige pludselig er den der! Hun lytter desuden til podcasts, som bekræfter hende i denne overbevisning.

Fælles for både hende og jeg er, at vi begge to sidder fast og laver: overspringshandlinger. Jeg læser op. Hun skriver om. Og sådan går vi i cirkler. Og dette gør vi, fordi vi håber på, at vi selv kan vende skuden og knække koden til ‘den perfekte børnebog’ eller den ‘perfekte konverteringstrategi’. Ved at vi sidder alene og forsøger at klare ærterne selv, undgår vi afvisninger… Men…. Hold nu op hvor går det langsomt… Ingen af os har de resultater vi skal bruge!

Når man kører i cirkler og laver overspringshandlinger, bliver det smuthullet for aldrig at udkomme.

.….Så…. Hvad nu, hvis vi indså at vi ikke kan løse de opgaver vi sidder overfor alene. Hvad nu hvis ‘min’ børnebogsforfatter uddelegerede opgaven og smed gennemskrivningen over på en anden samarbejdspartners skrivebord? Jeg ved det er kontroversielt, at smide sit arbejde over til andre, når man er kunstner. Men jeg ved også at det foregår systematisk. Producer Max Martin har folk ansat til at producere og skrive under hans navn og nå ja, Walt Disney, kunne heller ikke nå at tegne alle tegningerne selv i Snehvide og Peter Pan.

Og tilbage til mig selv.. Hvad nu hvis jeg etablerede mig i et projekt med et andet menneske, som kunne eskalere min forretning op? Og altså ville give mig de resultater jeg mangler lige nu? Simpelthen fordi jeg ikke kan løse opgaven selv.

Hvis du ændrer din tilgang så kommer de nye resultater

Jeg har jeg en note liggende i baghovedet, som siger: Hvis jeg meget længe har puklet og puklet uden resultat, så skal jeg finde en ny tilgang og strategi. Det har jeg valgt, fordi jeg igennem 7 år i musikbranchen aldrig udkom med 80 procent af mit materiale, fordi jeg skrev om og om – for at slippe for afvisninger og kritik. Og den nye tilgang lige pt, har jeg fundet, den fortæller jeg mere om i de kommende blogs. Jeg har nemlig valgt at hoppe ud af komfortzonen og involvere mig med en samarbejdspartner, som er et af mine faglige forbilleder. Vi er nu ved at realisere vores samarbejde og hvis det lykkes, så kommer jeg til at skyde den vildeste genvej til de resultater jeg mangler lige nu. Men mere om det senere…

….. Og tilbage til ’min’ børnebogsforfatter. Så har hun også taget et modigt skridt og har involveret sig med en skribent, som skal lave den endelige omskrivning! Sådan. Nu kommer de nye resultater.

Helheden er større en summen af de enkelte dele

Så det er torsdagens råd til dig der mangler resultaterne: Involver andre i din proces. Bed om hjælp. Uddeleger opgaver. Eller skab og løft i flok – Det er vejen til nye resultater OG, så er det desuden meget sjovere, når du arbejder sammen med (de rigtige) andre!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *