Launch Crap – But Launch. Når man gør noget – så sker der noget!

Karrierecoaching for kvinder

Når man gør noget – så sker der noget. Det sagde Maria Gerhardt i et interview jeg engang faldt over på Youtube for 5 måneder siden. Jeg sad der foran min skærm med åben mund og polypper og kunne mærke, hvordan hendes kommentar gnavede sig ind i mig.  På det tidspunktvar jeg selv et sted, hvor jeg hvilede på laurbærerne og hun ramte mig, fordi jeg kunne mærke, at jeg var ved at være klar, til at gøre noget og bryde ud af min skal. Drømmen der ville ud og blive til noget, var, at gøre det til min levevej at hjælpe kvinder med at få mest muligt ud af deres arbejdsliv.

Jeg tog nogle dybe indåndinger og sov på det et par nætter og tænkte over, hvordan jeg kunne grave første spadestik. Når jeg står overfor noget nyt, kan jeg altid se tusind veje foran mig. Problemet ved det er, at jeg tit har svært ved at vælge én – og det skal man jo bekendt, for at bevæge sig. Så… Det først jeg gjorde var, at bygge min hjemmeside og få nogle spændende kvinder igennem mine kurser, for at få nogle gode anbefalinger. Anbefalinger fra kvinder, som jeg gerne ville anbefales af. Så langt så godt.

For 2 måneder siden launchede jeg min hjemmeside vejentilsejer.dk og undervejs mødte jeg mine første udfordringer. Jeg fandt ud af, at det er hamrende svært at produktbeskrive og finde ud af, hvordan man kan skiller sig ud fra andre. For lad os bare se det i øjnene: Jeg spiller mig ind på et marked, der klinger af at være coach og det marked, er godt mættet efterhånden. Hvordan jeg skiller mig ud, har jeg måttet acceptere, er en on-going-proces, som jeg hele tiden bliver klogere på og som kræver løbende opdateringer på budskaber. Tech – millionæren Jesper Buch har et begreb han kalder for LCBL, som betyder Launch Crap, But Launch – og det har jeg taget til mig  🙂

Når det så er sagt, så har jeg også fundet ud af, at denne on-going proces, skaber en ny personlig udfordring for mig. Jeg har nemlig opdaget, at min hjemmeside fungerer, som et personligt skjulested. Herinde kan jeg bruge uanede mænger tid og finpudse og optimere. Jeg tror at jeg gør det, for at slippe for noget andet, som jeg synes er svært. Nemlig at stable projekter på benene, som kræver andres menneskers indblanden og accept af mit arbejde. I mit konkrete tilfælde handler det pt. om, at blive eksponeret gennem andre. Få folk til at ’købe’ mit produkt, eller at få folk til at hjælpe mig med noget. Mit skjulested er bag min skærm, for her er der trygt og rart og her er jeg selv bossen og slipper for eventuelle afvisninger fra andre mennesker.

Men..  Det nytter ikke noget og hvis jeg vil noget med mit nye foretagende, så må jeg overvinde min frygt for afvisninger. Så… Igen måtte jeg tage et par dybe indåndinger og lægge en plan for, hvordan jeg kunne gøre noget godt for min virksomhed. Igen, skulle jeg vælge én vej og jeg valgte at skrive en klumme, hvor jeg fortalte min personlige historie, som danner baggrund for det jeg gør i min virksomhed. Det er historien, der startede med en stor pladekontrakt og som endte med en fyreseddel. Da klummen var færdig, sad jeg foran mig, med et styks meget personlig historie og en lille rysten på hånden. Jeg tog mere luft ind og tog kontakt til en digital journalist på Eurowoman og Alt for damerne. Til min store glæde fik min klumme journalistens anderkendelse og gik hele vejen til alt.dk og hvis du ikke har læst den, så kan du nå det endnu her.

Det varmede mit hjerte at se, hvordan min klumme høstede roser, da den kom ud og dagen efter release, blev jeg kontaktet af Go Morgen Danmark, som også synes min historie var spændende. Og bum: På lørdag skal jeg ind og fortælle mere. Hurra. To succesoplevelser er sat i banken og dem samler jeg på. For livet som et menneske, der har besluttet sig for at være modigt, kan indimellem trække tænder ud. Og lad os bare indse det, der er afslag indimellem. Som det er sagt så rigtigt, af en klog mand, jeg ikke kan huskenavnet på: It takes hundred no’s to make a yes. Og det fortæller jeg mere om, næste gang jeg bringer et indslag her på bloggen – så følg med, det bliver snart! Det lover jeg.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *